fbpx

Waar let je op bij het kiezen en kopen van nieuwe meubels?

Je herkent het misschien wel. Je bent bezig met je interieur. Je hebt plannen gemaakt en je hebt een beeld hoe het gaat worden.

Er kómt een moment dat je nieuwe meubels gaat uitzoeken en kopen.

Hierbij moet je aan veel dingen denken. Welke meubels, welk model, sfeer, welke afmetingen, welke stoffen? Of wil je iets van leer? Is het een mooie eenheid met je vloer en met de meubels die blijven?

Het ís mogelijk om je nieuwe meubels te kopen op een ontspannen manier. En wel zo dat je zeker bent van je keuzes. Ik geef je hier graag tips voor. Let vooral op tip nummer 8!

9 Tips waar je op moet letten bij het uitkiezen en kopen van meubels:
– 1. Ben goed voorbereid.
Zorg dat het interieurplan wat je hebt bedacht helemaal naar jouw of jullie zin is. Ben je met je
partner, zorg dat je samen alles hebt besproken. Dat voorkomt onnodig gedraal en langdurig overleg
in de winkel. Ga dan pas winkelen.

– 2. Weet wat je wil.
Heb het plan in je hoofd, en ook op papier. Neem je Pinterestbord mee of je moodboard of een
duidelijke foto ervan. Maak een lijst van de nieuwe meubels die je nodig hebt met de afmetingen per
meubel. Weet welk model meubel je zoekt, welke sfeer, wat wordt welke kleur, de afmetingen per
meubel. Dat voorkomt dat je in de winkel weer alles gaat heroverwegen. Met als risico dat het niet
een geheel wordt.

– 3. Neem een plattegrond mee met de juiste maten.
Check vooraf thuis of de maten op de plattegrond kloppen. Het gebeurt regelmatig dat niet de juiste afmeting op de plattegrond staat en dan kan het zijn dat je meubels straks niet (goed) in je zithoek of eethoek passen.

– 4. Foto’s van je woonkamer.
Maak zowel overzichtsfoto’s van je kamer, als aparte foto’s van de meubels die blijven.
Overzichtsfoto’s zijn foto’s van de hele woonkamer vanuit verschillende hoeken. Ook foto’s van de zithoek en de eethoek en andere delen van de kamer uit verschillende hoeken.
Uiteraard weet je hoe je woonkamer eruit ziet. Maar met het kopen van meubels let je op andere dingen dan normaal bij je thuis. Dan zijn de foto’s fijn als reminder.

– 5. Noteer de maten van de huidige meubels die blijven
De meubels die je houdt maken straks onderdeel uit van je interieur samen met de nieuwe bank, fauteuil, eettafel en al het andere wat je nodig hebt. Daarom zijn de maten hiervan ook belangrijk. Noteer behalve de afmetingen van de meubels ook de maten van andere elementen die je houdt, bijvoorbeeld het vloerkleed.

– 6. Neem als je hebt staaltjes mee van de meubels, gordijnen, vloer e.d. die blijven.
Wellicht houd je een paar van je huidige meubels. Je denkt te weten hoe ze eruit zien, ook de kleur. Totdat je in de winkel bent. Dan zie je zoveel en ben je het even kwijt. Neem daarom als je hebt een stukje stof mee van meubels en gordijnen, een kussen van de bank. Of, van de nieuwe vloer of andere elementen die je al hebt gekozen. Zodat je zo goed mogelijk alles bij elkaar ziet.

De staaltjes meenemen is een hulpmiddel om ongeveer de (kleur)combinatie te bepalen. Je kunt door het bekijken van deze staaltjes niet de definitieve beslissingen nemen. Zie volgende tips.

– 7. Houd bij het uitkiezen van de meubels rekening met je eigen eventuele meubels of andere elementen die blijven.
Soms ben je zo in concentratie bij het zoeken van de nieuwe meubels dat je vergeet rekening te houden met de meubels die je al hebt en die een mooie eenheid moeten vormen.
Leg in de winkel de staaltjes of het kussen van je eigen bank wat je hebt meegenomen, bij de gekozen meubels om te kijken of het een mooie combinatie is. Beeld je hele woonkamer in met alle
meubels en alles wat je nog meer hebt bij elkaar.

– ! 8. De belangrijkste tip: definitief de nieuwe meubels kiezen doe je niet meteen in de winkel maar thuis.
Bekijk de gekozen (stof)stalen maar ook materiaal stalen zoals van hout e.d. altijd in de ruimte waar je de meubels voor koopt. Elke lichtinval in elk huis en in elke ruimte is anders. In winkels is heel andere verlichting en ogen de kleuren en uitstraling anders dan in jouw huis.

Vraag de stalen van jouw voorkeur van de winkel te leen. Vaak kun je een paar dagen of een week na je aankoop nog een wijziging in kleur of dergelijke doorgeven aan de interieurwinkel. Overleg dit van tevoren.

Leg de stalen bij je thuis op de plek waar het meubel straks komt. Kijk hoe het bij elkaar staat. Hoe staat het bij de vloer, hoe combineert het met de gordijnen? Alleen op de plaats waar iets komt te
staan met jouw unieke lichtinval kun je het zien. Bekijk alles het liefst op verschillende momenten op de dag en bij verschillende weersomstandigheden.

Voorkom miskopen van meubels in je huiskamer. Ik heb al van veel eerdere verkeerde aankopen gehoord van mijn klanten doordat ze stof- of gordijn-, of andere stalen alleen in de winkel hadden
bekeken.

Het thuis bekijken van de stalen en de combinatie hiervan, voordat je iets koopt geldt voor alles: meubels, een nieuwe vloer, stalen van tafel, aanrechtblad en frontjes van de keuken, verf, gordijnen, etc.

– 9. Als je nu thuis toch alle stalen bij elkaar hebt, kun je ook meteen de verfkleuren en de gordijnen uitzoeken.
Leg alles bij elkaar op de plek waar het straks ook komt. De goede kleurstaal verf hangend op de muur waar het straks komt. Leg de gordijnstalen bij de verf. Combineert het mooi met de vloer?

Noteer goed alle namen van de stalen, collecties, nummers en kleuren.

Ben je helemaal blij en zeker over je keuzes en voel je je opgelucht? Of nog niet?
Kom je er toch niet uit? Twijfel je nog teveel bij het kopen? Dat hebben de meeste mensen en is helemaal te begrijpen. Je moet ook met zo veel dingen rekening houden. Het kopen van meubels
gaat om veel geld en de meubels die je nu kiest staan de komende jaren wel in jouw huis.

Mijn advies: vraag een interieurontwerper om hulp. Hij of zij helpt je bij het kiezen. De keuzes die bij jou passen. Bedenk eens hoeveel opluchting en rust dat geeft.
Een onafhankelijke interieurontwerper is niet gebonden aan een winkel en kan met je mee om samen de meubels te kopen: je wordt ontzorgd.

Ik help mijn klanten binnen 2 weken aan een compleet ingerichte woonkamer.
Hoe klinkt dat? Binnen 2 weken klaar zijn? 

Als ik met klanten mee ga naar een woonwinkel om meubels te kiezen gaat dat heel ontspannen. Ik ben helemaal voorbereid en mijn klanten weten ook precies waar we naar op zoek gaan. Dat hebben we de week daarvoor besproken tijdens het MEER LEF interieuradvies.

Dit is de reden waardoor we heel efficiënt te werk gaan en dus snel. Vaak zijn we binnen een paar uur klaar met het uitzoeken en kopen van de meubels. Vanaf de kennismaking tot en met het kopen van de meubels gaat meestal binnen één of twee weken. Supersnel dus! Het grote voordeel is dat je weet dat alles mooi bij elkaar staat én je weet zeker dat je geen miskopen hebt. Hoe fijn is dat! Daarna zoeken we mooie warme verfkleuren, behang en raambekleding erbij, wordt alles besteld en zijn we klaar!

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een interieurontwerper meevragen voor het uitzoeken
van hun nieuwe meubels in de woonwinkel:

– Ze hebben al zoveel geprobeerd en komen er zelf niet uit.
– Ze zijn alleenstaand of beslissen alleen en vinden het fijn om met iemand te kunnen overleggen.
– Ze hebben weinig tijd en willen dat alles goed gebeurt en in een korte tijd.
– Ze hebben geen zin om alles te bedenken en uit te zoeken Het ligt ze niet. En ze willen wel een fijne warme woonkamer.
– Ze willen geen stress.
– Ze hebben een nieuwbouwhuis en hebben al onderdelen gekozen zoals de vloer en de keuken. Dat is gelukt. Maar wat met de rest? Welke meubels? Gordijnen? Verfkleuren? Hoe wordt het een mooi en sfeervol geheel?
– Het is al eens niet goed gelukt om de huiskamer naar hun zin te krijgen, waardoor ze zich jaren ergerden en nu willen ze het goed doen.
– Ze willen trots zijn op hun huis en willen heel graag klaar zijn. En kunnen niet wachten tot ze ervan kunnen genieten en relaxen.

Wil je weten hoe ik jou het beste kan helpen? Bel (06-1319 6001) of mail me voor een gratis en vrijblijvend Prachtige Plekgesprek. Leuk jou binnenkort te spreken! En nog leuker je te helpen en jou
binnenkort ook helemaal blij te zien.

Liefs,
Carolien

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.