fbpx
Ben jij blij met je witte muren
Ben jij blij met je witte muren?

Gisteren sprak ik met iemand over kleur in huis. Dat dat zo fijn is, en het zoveel sfeer geeft. Het viel haar op dat zoveel mensen witte muren hebben.
Zij heeft zelf in de keuken en woonkamer een paar groene muren. In 3 verschillende tinten. Rustig en mooi.
Die dag had ze een kennis op bezoek gehad. Die was voor het eerst in haar huis. Het eerste wat haar op viel was die kleur groen in de keuken.  Ze vond het heel mooi en gezellig. Ze was verrast.

Zijn mensen blij met alleen witte muren?

Ik vraag me wel eens af: zijn mensen echt blij met alleen maar witte muren? Kiezen ze daar bewust voor? Of willen we ze wel kleur, maar weten ze niet goed welke ze moeten kiezen? En welke kleur mooi staat?

Steeds meer kleur

Kleur in het interieur en op de wanden wordt steeds meer gedaan. Niet alleen in woonprogramma’s, maar ook gewoon bij de mensen thuis. Gelukkig!

Kleur lastig kiezen?

En inderdaad. Het is best lastig kiezen. Want alleen met de goede kleur(en) krijg je een mooi en vooral fijn totaalplaatje. Waar je blij mee bent en wat jaren naar je zin is.

Veel mensen durven geen kleur te gebruiken. Bang dat het niet mooi wordt. Of snel gaat vervelen. Of je weet gewoon echt niet welke kleur je moet kiezen, een die mooi staat bij jouw meubels. Een goed gekozen kleur blijft jaren helemaal naar je zin!

Alles heeft kleur

Kleur zit overal in. In je meubels, de vloer, de gordijnen, en op de muur.
Je brengt sfeer in huis door op één muur een meer opvallende kleur te schilderen. Het is wel belangrijk dat dit een kleur is die mooi matched met de rest van je inrichting.

Hoe kies je hier de goede kleur voor?

In 7 stappen kies jij zelf jouw fijne mooie kleur:

  • maak een moodboard, dat is een sfeerbord met daarop foto’s van meubels, sferen en andere dingen die je mooi vindt. Plak de foto’s op een groot vel papier of zet ze in de computer bijvoorbeeld op Pinterest. Heb je een partner, laat hem of haar dit ook doen
  • zet in het moodboard ook foto’s van de meubels en andere spullen die je houdt. Bijvoorbeeld een vloerkleed, de gordijnen, de vloer. Want dit is de basis van je inrichting en daarmee moet het matchen
  • kijk welke kleur(en) in beide moodboards terugkomen. Zijn dit felle kleuren of rustige kleuren? Zie je veel kleur of weinig? Meubels in kleur of alleen wat accessoires?
  • bekijk goed op welke muur je deze accentkleur doet. Vaak is de muur achter de bank heel geschikt of een muur bij de eethoek. Als je het spannend vindt, kies dan een wat kleinere wand
  • haal verfstaaltjes in die kleuren en tinten uit de moodboards bij de verfwinkel of bouwmarkt en hang ze thuis een paar dagen op de muur die je wilt schilderen. Het liefst bij regen en zon, overdag en ‘s avonds. Verschillende omstandigheden geven een andere lichtinval en daardoor komt de kleur anders over. Zo kun je goed zien en aanvoelen of het mooi combineert met jouw eigen spullen
  • haal de staaltjes weg die je niet zo mooi vindt of die niet mooi combineren. Zo houd je de mooiste kleur over!
  • ook belangrijk is dit: de basiskleur in huis, dus die op de meeste wanden zit, hoeft niet wit te zijn. Soms is lichtgrijs of een lichte zandkleur mooier. En maakt het de sfeer warmer. Dat komt doordat het contrast tussen de twee kleuren dan minder groot is dan met witte muren en een accentkleur op de muur. Welke lichte kleur matched mooi met jouw gekozen accentkleur? Kies hier ook een paar staaltjes en hang ze op de muren die deze lichte kleur krijgen. En kies de mooiste combinatie met de rest zodat het een supergezellige en warme kamer wordt.
    Durf en probeer het gewoon!

Vind je het toch lastig of heb je geen zin om hierover na te denken? Maar zou je wel graag een sfeervol huis willen met meer kleur?

Ik help je hier graag bij. We bekijken welke kleuren mooi in jouw huis staan en hoe we het nog gezelliger kunnen maken zonder dat er veel nieuwe dingen hoeven te worden gekocht.

Laten we samen jouw eigen sfeer maken mét kleur!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend Prachtige Plek gesprek . info@gewooncaat.nl / 06-13196001

 

Related Posts