Ben jij blij met je witte muren?

Gisteren sprak ik met iemand over kleur in huis. Dat dat zo fijn is, en het zoveel sfeer geeft. Het viel haar op dat zoveel mensen witte muren hebben. 
Zij heeft zelf in de keuken en woonkamer een paar groene muren. In 3 verschillende tinten. Rustig en mooi.
Die dag had ze een kennis op bezoek gehad. Die was voor het eerst in haar huis. Het eerste wat haar op viel was die kleur groen in de keuken.  Ze vond het heel mooi en gezellig. Ze was verrast.

Zijn mensen blij met alleen witte muren?

Ik vraag me af: zijn mensen echt blij met alleen maar witte muren? Kiezen ze daar bewust voor? Of willen we ze wel kleur, maar weten ze niet goed welke ze moeten kiezen? En welke mooi staat?

Steeds meer kleur

Kleur in het interieur en op de wanden wordt steeds meer gedaan. Niet alleen in woonprogramma’s, maar ook gewoon bij de mensen thuis. Gelukkig!

Kleur lastig kiezen?

En inderdaad. Het is best lastig kiezen. Want alleen met de goede kleur(en) krijg je een mooi en vooral fijn totaalplaatje. Waar je blij mee bent en wat jaren naar je in is.

Veel mensen durven geen kleur te gebruiken. Bang dat het niet mooi wordt. Of snel gaat vervelen.

Maar, een goed gekozen kleur blijft jaren helemaal naar je zin!

 

Hoe kies je de goede kleur? Ik geef je 3 tips:

  • maak een moodboard. Laat je partner dit ook doen. Hierin zie je welke kleuren het meeste terugkomen. Zie je felle kleuren of rustige kleuren? Veel kleur of weinig? Meubels in kleur of alleen wat accessoires
  • de basis kleur in huis, dus die op de meeste wanden zit, hoeft niet wit te zijn. Soms is lichtgrijs of een lichte zandkleur mooier. En maakt het de sfeer warmer. Kijk weer op je eigen moodboards. Wat past het beste hierbij?
  • Zou je in plaats van allemaal dezelfde gekleurde muren best een eye catcher willen? En vind je dit spannend? Kies een wat kleinere wand bij een zithoek of eethoek. Geef die een mooie kleur die past bij beide moodboards en bij je huidige meubels. Of kies een (foto) behang uit wat er mooi bij past. Durf en probeer het gewoon! 

 

Vind je het toch lastig of heb je geen zin om hierover na te denken? Maar zou je wel graag een sfeervol huis willen met meer kleur? 

Ik help je hier graag bij. We bekijken welke kleuren mooi in jouw huis staan. 

 

Laten we samen jouw eigen sfeer maken met kleur!

Maak een afspraak voor een vrijblijvend Prachtige Plek gesprek . info@gewooncaat.nl / 06-13196001