fbpx

Een kleurrijke bank fleurt je interieur helemaal op!

Voor veel mensen is dat spannend. Een bank die opvalt. Blijft dat wel in? Staat het wel mooi bij de andere meubels?

En dat is prima, dat je het spannend vindt. En toch wil ik je uitdagen eens te kijken naar een meer gekleurde bank, als je nu toch aan het denken bent over een nieuwe bank. En grote kans dat je kleur sowieso lastig vindt om te kiezen, dus nu is het moment!

Een andere reden waarom vaak voor een grijze bank of een andere rustige kleur wordt gekozen is dat wordt gedacht dat kleur moeilijk combineert. En de bank moet tenslotte jaren mee. Zeker, die moet inderdaad jaren mee. En dan nog kun je een verrassende warme kleur en mooie stof nemen zodat de bank een soort eye catcher is in jouw zithoek. Denk aan mooi olijfgroen. Een mooi diep blauwe of zoals op de foto bij mij thuis een bronskleurige bank (ik ben er heel blij mee, zo warm!).

De truc is ervoor te zorgen dat de meubels en andere grotere oppervlakken eromheen rustig zijn, aanvullend. Dus een fauteuil erbij die heel mooi is door het mooie warme materiaal en de warme rustige kleur, maar niet opvalt door een felle kleur of een drukgekleurd patroon. En een rustig vloerkleed van een mooi materiaal die qua kleur mooi matched met het geheel.

Een aantal van de accessoires hierbij mogen dan wel weer opvallend zijn, ook qua kleur, want juist met die extra touch maak je het nog sfeervoller.

Zo word je interieur, je woonkamer, of werkkamer of zeker ook je slaapkamer heel sfeervol en verrassend. En, dat is het belangrijkste, hier ben je blij mee voor jaren. En denk je niet na twee jaar dat het best saai is.

Natuurlijk maken mooie kleuren op de muur het helemaal af.

En heb je niet een bank nodig maar een fauteuil of vloerkleed, dan geldt hetzelfde principe. Het ene een meer opvallend item, dan de rest wat rustiger in dat gedeelte van de kamer.

Ga eens ietsjes uit je comfortzone en je zult zien dat er een wereld voor je opengaat!


Liefs,
Carolien

Related Posts