fbpx
Gewooncaat. Een nieuw behang of een nieuw interieur?
Een nieuw behang of een hele nieuwe inrichting?

Inge bladert in een nieuw behang boek. Haar vriendin Anne zit bij haar op de bank en kijkt met haar mee. ‘Ik heb drie boeken mee naar huis gekregen van de dame in de verfwinkel. Ze heeft met me meegekeken. En dit zijn wel behangen die ik mooi vind. Maar ik weet niet of dat genoeg is om de woonkamer gezellig te maken. Eigenlijk moeten we ook een nieuwe bank en een nieuwe kast. Dat staat ook weer heel anders. Maar daar staat dit behang misschien niet bij….’

 

Wat ga je nu doen?

Veel mensen zitten met hetzelfde probleem. Hun interieur is niet helemaal naar hun zin. Maar ze weten niet wat ze moeten veranderen. Ben je al geholpen met een nieuw behang, of moet er meer gebeuren nu je toch over de inrichting aan het nadenken bent. Misschien breekt er een nieuwe fase aan, bijvoorbeeld met opgroeiende kinderen.

 

Je ideale huis

Ook jij kunt een huis krijgen wat helemaal naar je zin is. Ga er eens goed voor zitten om uit te zoeken wat je wil. Misschien heb je het nu erg druk en komt het niet uit. Dat is wel jammer, want ondertussen breng je zoveel uren door in een huis wat je misschien helemaal niet meer zo prettig vindt.

 

Het is tijd om inzicht te krijgen

In 4 stappen word je duidelijk wat je met je huis wil :

  1. Beschrijf al je (woon-)wensen. Noteer alles wat je belangrijk vindt. Wat wil je graag? Hoe moet het eruit zien, welke sfeer heeft het, wat kun je er allemaal doen?
  2. Heb je kinderen, vraag hun dan ook wat ze fijn vinden. Of graag zouden willen. Nu is het moment om overal aan te denken
  3. Denk ook aan de toekomst, als de kinderen groter worden. Of als ze over een tijdje het huis uit gaan. Maak de plannen voor de inrichting meteen compleet voor de komende jaren
  4. Stel jezelf de vraag: kan dit (nu of op een later moment) worden gerealiseerd in dit huis? En hoe dan?

Weet jij wat je wil?

Ook, of beter gezegd, juíst als je nog niet precies weet wat je wilt, kun je een interieur ontwerper inschakelen die met je meedenkt. Door de vragen die hij of zij stelt wordt jullie vanzelf duidelijk wat jullie wensen zijn en wat je het beste kunt doen. Ga je het groots aanpakken? Of is het voldoende om wat kleine aanpassingen te doen met een paar goed gekozen nieuwe items?

 

Kom je er zelf niet uit, vraag dan het gratis telefonische Prachtige Plek gesprek aan.Het zal heel verhelderend zijn. Bel of mail me voor het maken van een afspraak.

Related Posts