fbpx

Mijn klant was al een paar jaar op zoek naar een fauteuil. Écht een fijne fauteuil. Zo één waar je je overdag al op verheugt om ’s avonds weer lekker in te zitten. En dan tv te kijken of om een boek te lezen. Of te kletsen met je bezoek.

Hij had er al veel gezien. Maar telkens niet durven te beslissen. Want ja, welke kleur? Welk model? Is die niet te groot? Of te klein voor die plek?

We waren laatst samen voor zijn nieuwe huis meubels gaan kopen waaronder ook… een fauteuil. Ik had hem een paar modellen laten zien die mooi zouden matchen met de rest van zijn inrichting. Op een gegeven moment zat hij in een mooie, heel comfortabele fauteuil.  En deze was duidelijk de juiste. Want ik zag hem helemaal blij kijken en gelukkig verzuchten: “Ja, dit is ‘m! Eindelijk heb ik hem.” Zó belangrijk was dat voor hem.

Zo belangrijk is dat voor hem, maar ik zie dat dit bij heel veel mensen toch wel een rol speelt.

Dat je heel erg praktisch kijkt naar je interieur. Wat moet er allemaal gebeuren? Dingen moeten worden gekozen. Uitgezocht. Besloten. En dan worden gekocht of besteld.

Maar hoe fijn is het als je er ook plezier aan kan beleven? Dat het leuk is om mee bezig te zijn.

Natuurlijk is het fijn als het praktisch, snel en concreet is. Net als mijn interieuradvies, het MEER LEF advies. Maar het is óók heel fijn als het leuk en gezellig is.

Dat vinden mijn klanten ook als we hebben ‘gewoonwinkeld’, dus samen de meubels hebben gekocht. Nuttig en gezellig. Dat kan samen!

Op de foto zie je ook de stofstalen die we voor de andere meubels hebben gekozen. Zo wordt stap voor stap in een paar uur alles compleet samengesteld:
eerst de mooie zachte grijsgroene bank, toen de fauteuil. Ondertussen hadden we ook het grofhouten tv meubel al gezien. Precies de goede maat en zelfde uitstraling van de eettafel die bij al heeft. En als laatste de hele mooie aanvulling: de druppelvormige salontafels.

Missie geslaagd! En een leuke dag. “Veel leuker dan ik had gedacht en heel ontspannen”, vertelde mijn klant me toen we naar huis reden. En dat was zeker zo!

Online inspiratiesessie: ‘Van witte muren naar meer sfeer’

Heb je wel eens nagedacht over het vragen van interieuradvies? Of volg je mij al langer? Dan is het wellicht leuk om mij eens ‘aan het werk’ te zien en zo kennis met mij te maken tijdens deze online inspiratiesessie.

Je krijgt ook veel interieurtips en inspiratie. Bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het kiezen van kleuren. En ik vertel je wat je beter niet kunt doen als je meer sfeer in huis wilt. Waarschijnlijk ben je hierna heel wat stappen verder in wat en hoe je je interieur kunt aanpakken!

Je kunt je nu nog aanmelden. En kun je deze datum niet, schrijf je dan toch in, want je krijgt een replay.

Superleuk als je erbij bent!

Veel liefs,
Carolien

Related Posts