fbpx

Heerlijk vind ik het. Minstens drie keer per week kijk ik ernaar. Het Engelse televisieprogramma ‘Escape to the Country’. Het programma wordt hier uitgezonden onder de naam ‘Droomhuis op het platteland’. Mensen uit de stad, hebben genoeg van de drukte en willen de rust opzoeken. En willen verhuizen naar het platteland.

Ze zoeken een droomhuis, lekker rural(landelijk)gelegen. Ze worden op hun zoektocht begeleid door een presentator die ze drie, vaak geweldige huizen laat zien, vol sfeer. De buitenkant dan, hé. De buitenkant is geweldig. De inrichting is meestal typisch engels, waar wij vaak niet zo van houden.

Dit programma is zo fijn! Je ziet de mooiste landschappen, eeuwenoude gebouwen en de gezelligste dorpjes. Een als ik geluk heb ook zo’n knusse bakery met de lekkerste cakes en brownies en pies. Waar ik toevallig dol op ben.

Deze week vonden de huiszoekers inderdaad hun droomhuis. Het was een prachtig oud huis, heel vriendelijk en sfeervol. Het had een donker rieten dak met afgeronde hoeken. Het huis was wit geschilderd en had 6 dubbele ramen en een prachtige houten voordeur met klopper. In de tuin stonden lavendel- en rozenstruiken prachtig te bloeien. Het was perfect. Een chocolate box house, zoals de toekomstig eigenaar zei.

Wat het mooiste was aan het huis, wat het huis volmaakt maakte, was de kleur van de kozijnen. Het was grijs met een zweempje groen erin. Stoer en fris. De perfecte kleur voor dit huis. Het matchte prachtig met het ontwerp, de sfeer en de andere kleuren van het huis. Ook met de lavendel en rozen.

Ja… kleur, dat is en blijft een van de belangrijkste sfeermakers! Zo belangrijk ook. Zeker in je huis.

Vind jij het moeilijk om kleuren te kiezen in je woonkamer? Durf je niet goed de beslissing te nemen voor een kleur of een mooie combinatie?

Aarzel niet en laat het me weten. Plan hier direct in mijn agenda een afspraak voor een gratis en vrijblijvend Prachtige Plekgesprek.

Veel liefs,
Carolien

Related Posts