fbpx

Ik geef je graag tips waar je op kunt letten bij het kiezen van een vloerkleed.

In veel gevallen staat het heel fijn en knus als je vloerkleed onder je bank valt. Dus de pootjes van de bank staan een stukje op het vloerkleed. En heb je een fauteuil, dan zet je die met minimaal een poot op het vloerkleed. Zo oogt het als een gezellig geheel: de zithoek baken je op deze manier af.

En welke vorm?
Veel woonkamers hebben veel hoekige vormen door meubels die hoekig zijn, zoals de eettafel of de salontafel. En de hoeken in een huis zijn natuurlijk hoekig. Het is fijn om al die hoeken af te wisselen met ronde vormen. Het zachte van een ronde vorm geeft een fijn gevoel. Dat kan in de vorm van ronde salontafeltjes of een ronde lamp, maar ook in de vorm van een rond of ovaal vloerkleed. Kijk eens of dat bij jou mooi staat.

Kleur! Ja!
Natuurlijk is de kleur heel belangrijk van het vloerkleed. Een mooi warm terra of diepblauw vloerkleed geeft veel meer sfeer dan een eenvoudig kil grijs vloerkleed. Dat maakt een groot verschil.
Of ga voor meer kleuren, bijvoorbeeld in een mooi dessin. Dat maakt je kamer zoveel levendiger. Durf eens voor een meer opvallende warme kleur(combinatie) te gaan!

Materiaal
Een warm materiaal van het vloerkleed en de hoogte van de pool geeft echt een warmer gevoel dan een ‘plat’ vloerkleed. Een warm materiaal is bijvoorbeeld een gevlochten kleed of een wollen kleed, of kies voor een wat meer hoogpolig vloerkleed. Franjes of een mooie rand kunnen een extra leuk accent zijn.

Nog een laatste tip:
Een vloerkleed kan ook echt een eyecatcher zijn. Super voor als je zithoek nog wel iets verrassend kan gebruiken. Als je bijvoorbeeld een saaie bank hebt qua kleur of model. Dan verleg je de aandacht van de bank naar dat mooie gezellige vloerkleed.

Veel succes met het uitzoeken van een mooi warm vloerkleed. Ik kijk voor vloerkleden vaak bij www.wehkamp.nl, www.benuta.nl of bij www.vloerkledenwinkel.nl

Zoek wat moois uit en zorg vooral dat de hele combinatie mooi is!

Een fijne week!

Liefs,
Carolien

Related Posts