fbpx

Als ik met mijn klanten spreek wordt weleens gevraagd: “Wat is nu de interieurtrend?” Of: “Kan dat nog wel, een rieten lamp boven de tafel? Misschien dat het volgend jaar helemaal uit de mode is.”

Hoe ik interieurtrends zie?

Ik vind het heel leuk om te weten wat in is, wat in de winkels komt, welke kleuren, welke materialen en vormen. Ook omdat het regelmatig hele leuke verrassende of verfrissende combinaties oplevert. Als ik die trend mooi vind en het past heel goed bij een bepaalde klant, dan pas ik het toe in hun interieurontwerp. Het oogt supersfeervol, voelt fijn en is een duurzaam ontwerp.

Dit is mijn advies aan mijn klanten
Wat ik mijn klanten adviseer is dit: doe wat je zelf mooi vindt! Vind jij een rieten lamp boven de eettafel gewoon erg mooi?

Zo weet je wat je mooi vindt:
– Als telkens opnieuw je oogt valt op een rieten of rotan hanglamp omdat je het zo gezellig vindt. Je hebt het bijvoorbeeld een paar keer gepind(bewaard) in je map op Pinterest.
– Je kijkt er telkens weer naar in woonwinkels.
– Of dat is de lamp waar je telkens weer op valt bij je zoektocht naar mooie sfeervolle verlichting boven de tafel.

Hoe kies je de juiste hanglamp?
Dus als jij die rieten hanglamp in je huiskamer mooi vindt? Dan koop je die rieten lamp, want daar word je blij van. Dat is het belangrijkst. Kijk wel of het een mooie eenheid is met de meubels en sfeer in jouw woonkamer.

Een natuurproduct past vaak in veel interieurstijlen
Ik kijk bij mijn klanten ook of het past in het geheel. Vaak is juist een natuurproduct heel goed te combineren met allerlei stijlen. Landelijke woonstijl, een Scandinavische woonsfeer, maar zeker ook industrieel of bohemian.

Dus doe vooral wat jij mooi vindt. En dat kan een interieur trend zijn.
Of niet.
Allemaal prima.

Als jij er maar blij van wordt!

Hier geef ik nog meer tips over sfeervolle verlichting in je woonkamer en keuken en hoe je dat toepast.

 

Related Posts