fbpx

Kleur is erg belangrijk voor je interieur. Kleur doet zoveel:
• Het maakt een ruimte visueel groter of kleiner.
• Je kunt iets benadrukken of juist ergens anders een accent leggen door middel van kleur.
• Kleur kan jouw interieur die warme gezellige uitstraling geven, maar kan er ook voor zorgen dat het juist kil gaat aanvoelen. Voelt je kamer wat kil aan, dan kan het al voldoende zijn om alle wanden te schilderen in een warme (lichte) kleur. Dan ‘omhelst’ de kamer je. Dat klinkt een beetje gek en overdreven he? Maar zo kan het echt voelen.

Het is niet alleen een kwestie van een kleur kiezen. Het gaat om een mooie combinatie van kleuren, passend in jouw woonkamer zodat het een mooi geheel wordt.

De juiste kleuren bepalen voor in een kamer kan best lastig zijn. Het is handig om een voorselectie te maken van kleurstalen. Plak de stalen op de betreffende muur om te kijken hoe die kleur overkomt. Bekijk ze op verschillende momenten op een dag en als het kan bij verschillende weersomstandigheden. Je zult zien dat de kleur er telkens anders eruit ziet.

Kijk wat bij jou in de woonkamer mooi staat. Hoe doet die kleur het daar? Elke kamer heeft een andere lichtinval, dus wat bij jouw vriendin of bij een woonprogramma op tv mooi is, is bij jou misschien helemaal niet mooi. En heel belangrijk: past de kleur bij de rest van het interieur?

Ook kleuradvies maakt deel uit van mijn MEER LEF interieuradvies. We kijken samen welke kleurcombinatie het beste past zodat het totale plaatje klopt. Samen met de andere tips (bijv. over indeling, verlichting, een vloerkleed en gordijnen) die je van me krijgt geef je je huis snel een hele nieuwe look. Heb je gordijnen nodig, dan zoeken we die terplekke uit. Klik hier voor meer info voor het MEER LEF advies.

En heb je vragen, plan dan hier een vrijblijvend Prachtige Plekgesprek in.

Liefs,
Carolien

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.