fbpx

Verlichting kiezen vinden veel mensen lastig. In de woonkamer en óók in de keuken. Want waar moet je op letten bij het kiezen van verlichting in de keuken. Hang je boven je aanrecht wandlampen of plafondspots en zijn dat dan opbouwspots? Of een ander soort verlichting?
Keukenverlichting moet functioneel zijn, én ook een warme sfeer geven. Functioneel en voldoende licht omdat je er goed bij moet kunnen werken. Want belangrijk is dat je verlichting zo is dat je ook ziet dat de tomaten die je snijdt rood zijn en niet dat ze door verkeerd licht een bruinige kleur hebben.

Het moet dus beide hebben: functioneel én die warme sfeer die we allemaal zo graag willen.
Je ziet het hier op de foto: inbouwspots boven het aanrecht om goed bij te kunnen werken, en boven het schiereiland hangen gezellige hanglampjes. Dat is een goede verdeling omdat een bargedeelte niet echt een werkruimte is, meer een plek om gezellig samen te kletsen.

Bij lampen ofwel verlichtingsarmaturen zijn behalve het functionele of warme licht, het model en de kleur van het licht belangrijk voor die gezellige sfeer. Én ook het materiaal Zorg bijvoorbeeld dat het gekozen materiaal ergens terugkomt.
Op deze foto zie je het messing van de hanglampjes  onder andere terug in de lampen boven de eettafel. Herhaling zorgt voor rust.  Dat is een belangrijke tip voor rust in je interieur. Onthoud deze maar alvast!

Binnenkort geef ik een webinar: ‘Van witte muren naar meer sfeer’. Daarin geef ik je je nog veel meer tips en inspiratie. Bijvoorbeeld welke kleuren op welke manier toegepast een warme sfeer brengen in je woonkamer. En ik laat je zien wat je beter niet kunt doen. Met veel interieurfoto’s zodat je echt ervaart hoe alles samen een mooie eenheid vormt. Superleuk als ik ook jou mag inspireren! Je kunt je hier alvast inschrijven.

Veel liefs,
Carolien

Related Posts