fbpx
Kleur, wat doet het met je

Kleur, wat doet het met jou?

Heerlijk vind ik het. Minstens een keer per week kijk ik ernaar. Het Engelse televisieprogramma ‘Escape to the Country’. Mensen uit de stad, hebben genoeg van de drukte en willen de rust opzoeken. En willen verhuizen naar het platteland. Ze zoeken een droomhuis, lekker rural gelegen. Ze worden op hun zoektocht begeleid door een presentator die ze drie, vaak geweldige huizen laat zien, vol sfeer. De buitenkant dan, de inrichting is meestal typisch engels, waar wij vaak niet zo van houden.

Escape to the country

Dit programma is zo fijn! Je ziet de mooiste landschappen, eeuwenoude gebouwen en de gezelligste dorpjes. Een als ik geluk heb ook zo’n knusse bakery met de lekkerste cakes.

Droomhuis gevonden

Deze week vonden de huiszoekers inderdaad hun droomhuis. Het was een prachtig oud huis, heel vriendelijk en sfeervol. Het had een donker rieten dak met afgeronde hoeken. Het huis was wit geschilderd en had 6 dubbele ramen en een prachtige houten voordeur met klopper. In de tuin stonden lavendel- en rozenstruiken. Het was perfect. Een chocolate box house, zoals de toekomstig eigenaar zei.

Dat kan kleur doen

Wat het mooiste was aan het huis, wat het huis volmaakt maakte, was de kleur van de kozijnen. Het was grijs met een zweempje groen erin. Stoer en fris. De perfecte kleur voor dit huis. Het matchte prachtig met het ontwerp, de sfeer en de andere kleuren van het huis. Ook met de lavendel en rozen.

Kleurengek als ik ben pakte ik meteen mijn kleurstalen erbij om deze kleur op te zoeken. Of in elk geval te evenaren. En ik vond hem. En wat leuk is, hij past heel mooi bij ons huis. Bij de volgende schilderbeurt komt deze kleur vast wel bij ons op de luiken en de poort.

Hoe zou het zijn als er geen kleur zou zijn?

Hoe zou het zijn als je geen kleuren meer om je heen hebt. Stel je dat eens voor. Geen groene bomen, geen gekleurde huizen. Geen gekleurde auto’s. Alles grijs, en zwart.

Dan besef je je hoe belangrijk kleur is. En hoe we eraan gewend zijn.

En hoe fijn je je voelt als dat klopt. De bomen zijn groen. De bloemen zijn gekleurd, alle kleren hebben een kleur. Overal is kleur.

Daarom is kleur zo belangrijk. Het is er namelijk altijd. En dan besef je misschien ook waarom je je beter voelt met de juiste kleuren om je heen.

Wat doet kleur met jou?

Denk er eens over na. Vertel eens. Ik vind het leuk dat te horen.

Wil jij ook de perfecte kleur op en in je huis?

Ik help je graag. Bel of mail me gerust. Of maak een afspraak voor een gratis Prachtige Plek gesprek met mij en we bekijken of ik je daarbij kan helpen.

Related Posts