fbpx

De basis van je woonkamer is super belangrijk. Als de basis goed is, kan jouw huis helemaal jouw eigen warme thuis worden.

Wat is de basis? De vloer is een belangrijk onderdeel omdat het een groot oppervlakte is, de wanden beslaan ook een groot oppervlak én gordijnen. Zeker als gordijnen dicht zijn beslaan ze een groot deel van je kamer.

Toch ontbreken in veel woonkamers mooie sfeervolle gordijnen. Vaak zíjn er wel overgordijnen of een andere vorm van raamdecoratie zoals vouwgordijnen of rolgordijnen, maar dan die niet die veel sfeer geven. Of juist afbreuk doen aan de sfeer.

Er zijn een aantal factoren belangrijk bij het kiezen van gordijnen. Ik geef je 3 van mijn tips waar je op kunt letten bij het kiezen van gordijnen:

  • Gordijnen koop je voor langere tijd, dus is het een goed idee om neutrale gordijnen te kiezen. Neutraal in sfeer, materiaal en dessin. Denk aan een stof met een warme sfeer zoals linnenlook of een wat dikkere groffe katoen. Je kunt beter geen echt linnen nemen omdat het belangrijke nadelen heeft.
  • Neem de gordijnen in een neutrale kleur die makkelijk te combineren is. Raamdecoratie in natuurtinten of aardekleuren zoals een zandkleur of taupe geven rust in je woonkamer of slaapkamer. Kies niet willekeurig ‘een’ zandkleur, maar een warme tint die mooi matched met de rest
  • Bekijk het stofstaal altijd in je woonkamer bij het betreffende raam voordat je het koopt. Bekijk het samen met de andere raamdecoratie die je hebt uitgezocht zoals een vouwgordijn, en zoek een mooie combinatie. Bekijk hoe de combinatie is met de vloer, de andere kleuren in je huis en of het mooi past in de sfeer.

En nee, neutrale gordijnen zijn niet saai. Als je een heel mooie kwaliteit stof neemt die prachtige combineert met de rest, is dat een fijne en sfeervolle basis én aanvulling op de rest van je interieur. Dat is wat goede gordijnen doen voor je interieur.

Liefs,
Carolien

Ps. Wil jij dat ook? Blij zijn en vooral ook KLAAR zijn en genieten van je woonkamer? Klik op de link voor meer informatie over het MEER LEF advies.
Heb je eerst een vraag, aarzel niet en bel of mail me.

Related Posts