fbpx
kleur in huis

‘Deze kleur grijs dan? Die past overal bij. ’ Tanja is hardop aan het denken. Ze heeft verschillende kleurstaaltjes op de muur geplakt en wijst de lichtgrijze aan. Tanja en haar man Timo willen een nieuwe kleur op de muur, achter de bank. Ze willen nu echt eens een gezellige sfeer in huis krijgen. Ze hebben al vaker samen gezocht naar een goede kleur. Tanja houdt van rust, maar Timo durft wel wat meer en wil nu wel eens een echte kleur. En ook nu is het weer moeilijk. Timo staat naast Tanja. ‘Nee, geen grijs’, zegt hij. Dan is het nog net zo saai als eerst, dan hebben we nog steeds geen echte kleur. Wordt het nog niet lekker fris.’ ‘Ja, maar ik wil niet te opvallend hoor. Wat dan?’ Wat is het toch lastig!

Wat doen we nu?

Veel stellen komen er samen niet uit. Ze willen graag meer kleur in huis, maar weten niet welke ze moeten kiezen. Het is zo ingewikkeld. Ze durven niet zo goed. Ze zijn al zo lang op zoek naar een mooie kleur. Het is wel moeilijk, want het moet wel passen bij de rest. Wordt het niet gauw te druk en te bont? Ze zijn het vaak niet met elkaar eens en hebben geen zin om weer discussies erover te krijgen. Dus verandert er weer niks. Of ze doen allebei concessies en is het nog steeds niet waar ze allebei heel blij mee zijn.

Eindelijk, de juiste kleur!

Hoe zou het zijn als je de juiste kleuren in huis hebt? Die de goede sfeer geven. De perfecte kleurcombinatie die je meubels, kunst en andere spullen mooier en beter laat uitkomen. Of iets juist minder laat opvallen. Want dat kun je ook bereiken met kleur.

Het geeft rust en tegelijk geeft het je energie. En natuurlijk is het heerlijk om naar te kijken.

Ook jouw huis kan door mooie kleuren er veel sfeervoller uitzien. Het voelt beter, het geeft rust, het is gezelliger. Maar hoe bereik je dat?

De perfecte kleuren in huis

4 Tips om kleur in huis te krijgen :

  • Kleur in huis bereik je niet alleen door kleur op de muur of een gekleurde bank. Je kunt ook de gezelligheid van kleur in je interieur krijgen door kleinere aanpassingen. Bijvoorbeeld door kussens, een vloerkleed of een mooie vaas of pot
  • Kies spullen met een dessin. Een dessin geeft veel sfeer. En combineer het met een effen kleur die in het dessin zit of die erbij past.
  • Behang! Ook al zo’n instant sfeermaker. Behalve een hele wand kun je ook een paneel of een stuk muur behangen. Behang heb je tegenwoordig in allerlei sferen en stijlen. Kijk maar eens op internet of in de behangwinkel
  • En: ook planten geven kleur in huis. Varieer in kleur, grootte en vorm van het blad. Zet ze op de grond, in een open kast, bij elkaar op een tafeltje of hang ze aan het plafond. Je zult zien dat je huis veel prettiger aanvoelt met planten in huis.

Ben niet bang om hulp te vragen als je er samen niet uit komt. Een kleurspecialist helpt dagelijks mensen bij het maken van de juiste keuze. Hij of zij heeft een oplossing waar jullie beide blij mee zijn.

Kies jij zelf?

Wil jij ook de juiste kleuren in jouw huis? Misschien vind je het lastig om te kiezen. Ik help je er graag bij.

Maak een afspraak voor een gratis Prachtige Plek gesprek met mij en we bekijken hoe ik je kan helpen. Op weg naar jouw fijne huis!

Related Posts