fbpx

Hoe gaat het kopen van meubels in 1 dag(deel), samen met mijn klant in zijn werk? Leuk je daar eens in mee te nemen.

Gisteren was ik samen met mijn klant in een woonwinkel omdat we nieuwe meubels voor haar woonkamer gingen kopen. Ze had veel meubels nodig: een bank, een flinke fauteuil als eyecatcher, tv-meubel, vloerkleed, salontafels en eetkamerstoelen.
Binnen een paar uur hebben we al haar meubels gekocht én nog meer, want we hebben ook een prachtige lamp en een sidetable voor de hal gekocht.

Ze gaat de woonkamer, keuken en hal verbouwen. De verbouwing was al lang gepland en begint bijna. Waarom ze mij pas vorige week benaderde is dat ze steeds meer voelde dat ze geen keuzes kon maken. Ze wilde het eerst allemaal zelf bedenken, maar het gaf haar zoveel stress dat ze toch belde. Er moesten keuzes worden gemaakt voor de kleuren op de muur en ze wilde graag behang. Maar welk behang? En over een tijdje moesten ook nieuwe meubels komen. Moet je daar nu al rekening mee houden of niet? Zoveel om te kiezen.

Mijn klant wil er nog graag een tijd fijn wonen en wilde het daarom wel goed doen. Ze is alleen en in dit soort gevallen waarin je beslissingen moet nemen voor de komende jaren en voor veel geld is dat soms extra lastig.

Vorige week was ik bij haar voor het MEER LEF interieuradvies. Er lag stalen klaar van de kleur van de kastjes van de nieuwe keuken en het aanrechtblad. En ook een staal van de nieuwe vloer. De houten eettafel en taupekleurige gordijnen zijn belangrijk want die blijven. Dat zijn dus de dingen waar de rest bij moet passen.

Ik wist al goed wat ze mooi vindt doordat ik mijn klanten voor de afspraak vraag wat foto’s te geven van sferen en woonkamers etc.  die ze mooi vinden. Deze dame houdt van stijlvol in een rustige basis met daarbij een leuk accent zoals behang met een print.

Binnen de 2 uur van het interieuradvies was het hele plan helder en hadden we twee soorten behang voor de woonkamer en de keuken uitgezocht. En een hele bijzondere voor de gang. Daarbij een warme naturel verfkleur voor alle overige muren, zowel voor de woonkamer en keuken als de hal.

Ik adviseer vaak krijtverf omdat dat hele mooie warme diepe kleuren geeft, vaak meer dan een synthetische verf. En verder hebben we ook nog belangrijke zaken voor de verbouwing besproken waar ze aan moet denken. Zoveel besproken in 1 advies van 2 uur!

Gedurende de afspraak bleek dat ze de meubels nu ook al wel wilde kopen. Maar  had gedacht dit beter later te doen omdat ze er tegenop zag dit ook nog te moeten doen.

Ik vroeg haar: “Lukt je dat? Alle meubels kiezen in die mooie combi waar je blij en zelfverzekerd over bent?”

Ze besefte dat haar dat echt niet alleen zou lukken. Ze weet wel wat ze mooi vindt als ze een los meubel ziet, maar dat wil niet zeggen dat je in een woonwinkel ook een mooi interieur bij elkaar kunt zoeken. Door alle keus die je daar ziet worden veel mensen overweldigd. Je gaat duizenden euro’s uitgeven, dat wil je wel goed doen!

Daar gaat het juist om, de combinatie van alles én tegelijkertijd ook denken aan praktische zaken: rekening houden met haar hondje, wat is een mooie maat voor het tv-meubel, waar komt dan de houten lattenwand daarachter en wat komt er naast het tv-meubel? Passen de nieuwe stoelen onder de tafel qua afmetingen, neem je wel of niet weer een dressoir of doe je iets anders, welke materialen zijn mooi samen? Kun je hout met hout combineren en hoe dan? Het totaalplaatje dus.

En zo kwam het dat we een week later bij Piet Klerkx stonden. Wellicht ben je er al eens geweest. Dit is een hele grote woonwinkel. Waar ze dus veel keus hebben. Veel mensen worden al dol als ze er binnen stappen, of alleen al aan denken. Ik ga juist vaak met mijn klanten naar dit soort winkels want het doel is om binnen een dag(deel) alles gekocht te hebben en dan is zo’n grote woonwinkel met veel keus heel fijn.

Op deze belangrijke en leuke dag, want we gaan haar meubels kopen(!) lopen we samen gericht door de winkel. Gericht omdat ik weet waar de meubels staan die geschikt zijn voor mijn klant. Ik wijs haar op de meubels waarvan ik weet dat ze die mooi vindt en die goed passen in haar nieuwe interieur.

Op deze dag begeleid ik mijn klanten op zo’n manier dat we efficiënt te werk gaan, overal aan denk, maar ook tussendoor tijd hebben om te ontspannen met koffie en een lunch. Lekkere lunches trouwens daar in het restaurant!

Van 10 uur tot 15 uur hebben we door de winkel gelopen. En toen waren we klaar! Alles gekocht waarvoor we gingen. De combinatie van meubels is zo mooi en gewaagd, maar niet te.

Zo zie je dat het geen maanden hoeft te duren om een nieuw interieur samen te stellen. Binnen twee weken kan alles zijn gekozen en gekocht.

Je moet alleen wel weten hoe je dit aanpakt.

Hoe klinkt dat? Klinkt het voor jou als een opluchting om niet alles zelf te hoeven kiezen? Maakt je hart een sprongetje van: dat zou ik ook wel willen?

Maak meteen een vrijblijvende belafspraak in mijn agenda voor het Prachtige Plekgesprek. Ik heb deze maand 3 plekken ervoor beschikbaar gemaakt.

Ik geef je tijdens het gesprek meteen de eerste stappen die voor jou nu het handigste zijn, zodat je weet hoe je verder kunt. Want ik weet dat ook jij er waarschijnlijk al lang(er) mee bezig bent.

En misschien vínd je het spannend en heb je telkens gedacht: “Dat moet ik toch zelf kunnen”. Schijnbaar toch niet. Doe het nu goed, die ene keer in de 10 jaar dat je een nieuw interieur uitkiest.

Zet nu de eerste stap en plan een afspraak in.

Superleuk jou binnenkort te spreken!

Liefs,
Carolien

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.