fbpx

Bijna elke dag kijk ik dit op tv

Heerlijk vind ik het. Minstens drie keer per week kijk ik ernaar. Het Engelse televisieprogramma ‘Escape to the Country’. Het programma wordt hier uitgezonden onder de naam ‘Droomhuis op het platteland’. Mensen uit de stad, hebben genoeg van de drukte en willen de rust opzoeken. En willen verhuizen naar het platteland.

Ze zoeken een droomhuis, lekker rural(landelijk) gelegen. Ze worden op hun zoektocht begeleid door een presentator die ze drie, vaak geweldige huizen laat zien, vol sfeer. De buitenkant dan, hé. De buitenkant is geweldig. De inrichting is meestal typisch engels, waar wij vaak niet zo van houden.

Dit programma is zo fijn, zo ontspannend. Je ziet de mooiste landschappen, eeuwenoude gebouwen en de gezelligste dorpjes. En als ik geluk heb ook zo’n knusse bakery met de lekkerste cakes en brownies en pies. Waar ik toevallig dol op ben.

Deze week vonden de huiszoekers inderdaad hun droomhuis. En ik snapte het. Het was een prachtig oud huis, heel vriendelijk en sfeervol. Het had een donker rieten dak met afgeronde hoeken. Het huis was wit geschilderd en had 6 dubbele ramen en een prachtige houten voordeur met klopper. In de tuin stonden lavendel- en rozenstruiken prachtig te bloeien. Het was perfect. Een chocolate box house, zoals de toekomstig eigenaar zei.

Wat het mooiste was aan het huis, wat het huis volmaakt maakte, was de kleur van de kozijnen. Het was grijs met een zweempje groen erin. Stoer en fris. De perfecte kleur voor dit huis. Het matchte prachtig met het ontwerp, de sfeer en de andere kleuren van het huis. Ook met de lavendel en rozen.

Ik heb een foto van het beeldscherm gemaakt. Het is niet heel scherp helaas maar zo krijg je een indruk van de gezellige uitstraling van het huis. Supersfeervol toch?Zo zie je weer hoe belangrijk kleur is.

Ik denk wel eens: Hoe zou het zijn als je geen kleuren meer om je heen hebt. Stel je dat eens voor. Geen groene bomen, geen gekleurde huizen. Geen gekleurde auto’s. Alles wit, grijs, en zwart. Iedereen een grijs en zwarte woonkamer! Dat zou alles totaal anders maken.

Dan besef je hoe belangrijk kleur is. En hoe we eraan gewend zijn.
En hoe fijn je je voelt als dat klopt. De bomen zijn groen. De bloemen zijn gekleurd, alle kleren hebben een kleur. Overal is kleur.

Daarom is kleur zo belangrijk. Het is er namelijk altijd. En dan besef je misschien ook waarom je je beter voelt met de juiste kleuren om je heen thuis en zeker in je woonkamer.

Ben jij je witte saaie muren nu echt zat?

Ik geef weer mijn gratis live webinar: ‘Van witte muren naar meer sfeer in je woonkamer’. Ik laat je onder andere zien hoe je kleuren kiest voor je woonkamer en wat je niet moet doen, ook heel belangrijk.

Liefs,
Carolien

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.