fbpx

Het is ‘oktober woonmaand’.

Ik inspireer je graag! Zowel in tips als in een gratis online training die ik binnenkort geef. Deze keer geef ik je 3 tips om met één aanpassing in jouw woonkamer veel meer sfeer te krijgen. Lees snel verder!

3 Tips voor meer sfeer door één aanpassing:

– Een ander vloerkleed doet wonderen.
Zeker als er kleur in zit of van een mooi warm materiaal is gemaakt.
Houd je net als ik van kleur kijk dan eens bij www.benuta.nl of www.rugvista.nl. Karwei en Leen Bakker hebben ook vaak leuke kleden.

– Behang, mijn favoriet!
Omdat je er zoveel mee kunt bereiken. Een heel andere sfeer door te kiezen voor een bepaalde stijl. Je kunt kiezen voor een meer of minder opvallend behang.
Ga voor een eye catcher zoals de foto hierboven, als je je kamer nog een beetje saai vindt. Of kies voor een linnen behang in mooie naturellen als je het minder opvallend wilt, maar wel sfeervol. Bijvoorbeeld Linen Stories van BN Wallcoverings. Dat geeft net wat meer warmte dan alleen verf te gebruiken.

– En deze doet zoveel: Door een groter object als een kast of dressoir te schilderen krijg je in één aanpassing een heel andere sfeer. Natuurlijk kost dat eventjes tijd, maar… het levert ook heel wat op, voor jaren!
Dat kan in een meer opvallende kleur, maar juist ook in een minder opvallende kleur, bijvoorbeeld een warme zandkleur of een warme grijstint, zodat het meubel minder opvalt. Dat is bij sommige kasten wel fijn omdat ze soms erg robuust, maar wel heel handig zijn. En denk er ook eens aan de achterwand van een open kast te schilderen.

Ik heb zelf jaren geleden mijn landelijke vitrinekast van kersenrood, wat we eerst heel mooi vonden, geschilderd in een heel warme taupe tint: de kleur ‘forel’ van Histor. En na 13 jaar staat hij er nog steeds omdat het zo tijdloos en zo’n warme kleur is!

Related Posts