fbpx

Luxe appartement in voormalig klooster in Vught. Stijlvol, modern en warm in aardetinten

Luxe appartement

Jan

De opdrachtgever van dit appartement, Jan, is een gepensioneerd directeur van een bouwbedrijf en woont alleen. Hij heeft mij ingeschakeld omdat hij een casco appartement heeft gekocht in een prachtig monumentaal gebouw, een voormalig klooster. Dit wordt omgebouwd tot appartementencomplex. De oppervlakte ligt vast, maar verder moet alles worden ontworpen, ingedeeld, meubels en materialen gekocht en ingericht. Een omvangrijk project.

Jan heeft moeite met zijn kleurvermogen. Hij ziet er tegen op om alle beslissingen alleen te doen en wil graag iemand die naar hem luistert en met hem mee denkt. Hem adviseert en concrete ideeën voorlegt, waaruit hij zijn keuze maakt. Iemand die hem begeleidt en alles uit handen neemt en die als tussenpersoon fungeert t.o.v. onderaannemers. Die zorgt voor sfeer en eenheid in huis. Een huis wat bij hem past.

Direct na aankoop van het casco appartement heeft Jan me gevraagd te helpen en zijn we begonnen. Hij heeft een aantal wensen die belangrijk voor hem zijn. Deze hebben we ingepast in het plan, zodat het echt zijn huis wordt. Door een intensieve begeleiding werd duidelijk waar Jan van houdt en wat hij belangrijk vindt.

De vorderingen in het interieurplan ten aanzien van de indeling, kleur- en materiaalkeuzes, elektra punten, inrichting van keuken en badkamer, afwerking, meubels, raam-en vloerbekleding werden regelmatig met hem besproken.

Door een prettige samenwerking is dit grootse project meer dan geslaagd. Het bevalt Jan uitstekend in zijn huis. Overal is over nagedacht. Alles is op elkaar afgestemd. Alle ruimtes zijn mooi en functioneel. Door goed naar hem te luisteren, hem ideeën voor te leggen en hem vrij te laten in zijn keuzes is het echt zijn huis geworden.

Carolien Latijnhouwers van Gewoon Caat