fbpx

Hi ,

Het is denk ik wel leuk om eens te vertellen hoe het in zijn werk gaat als ik met mijn klant haar meubels ga kopen.

Gisteren was ik samen met mijn klant in een woonwinkel omdat we nieuwe meubels voor haar woonkamer gingen kopen. Ze had veel meubels nodig: een bank, fauteuil, tv-meubel, vloerkleed, salontafel(tjes), en eetkamerstoelen.
Binnen een paar uur hebben we al haar meubels gekocht én nog meer, want we hebben ook een prachtige lamp en een sidetable voor de hal gekocht.

Ze gaat de woonkamer, keuken en hal verbouwen. De verbouwing was al lang gepland en begint bijna.  Waarom ze mij pas vorige week benaderde is dat ze steeds meer voelde dat ze geen keuzes kon maken. Het gaf haar veel stress. Er moesten keuzes worden gemaakt voor de kleuren op de muur en ze wilde graag behang. Maar welk behang? En over een tijdje moesten ook nieuwe meubels komen. Moet je daar nu al rekening mee houden of niet? Zoveel om te kiezen.

Mijn klant is 67 en wil er nog graag een tijd fijn wonen en wilde het daarom wel goed doen. Deze klant is alleen en in dit soort gevallen waarin je beslissingen moet nemen voor de komende jaren en voor veel geld is dat soms extra lastig.

Vorige week was ik bij haar voor het MEER LEF interieuradvies. Er lag een staal klaar van de kleur van de kastjes van de nieuwe keuken en het aanrechtblad, en een staal van de nieuwe vloer. De houten eettafel en taupekleurige gordijnen zijn belangrijk want die blijven. Dat zijn dus de dingen waar de rest bij moet passen.

Ik wist al goed wat ze mooi vindt doordat ik mijn klanten voor de afspraak vraag wat foto’s te geven van sferen en woonkamers etc.  die ze mooi vinden. Deze dame houdt van stijlvol in een rustige basis met daarbij een leuk accent zoals behang met een print.

Na de 2 uur van het interieuradvies was het hele plan helder en hadden we twee soorten behang voor de woonkamer en de keuken uitgezocht. En een hele bijzondere voor de gang. En een warme naturel verfkleur voor alle overige muren, zowel voor de woonkamer en keuken als de hal. Ik adviseer vaak krijtverf omdat dat hele mooie warme diepe kleuren geeft, vaak meer dan een synthetische verf. En verder hebben we ook nog belangrijke zaken voor de verbouwing besproken waar ze aan moet denken.

Gedurende de afspraak bleek dat ze de meubels nu ook al wel wilde kopen, maar dat haar dat echt niet alleen zou lukken. Ze weet wel wat ze mooi vindt, maar dat wil niet zeggen dat je in een woonwinkel dan ook een mooi interieur bij elkaar kunt zoeken.

Want daar gaat het juist om, de combinatie én tegelijkertijd ook denken aan praktische zaken: rekening houden met haar hondje, wat is een mooie maat voor het tv-meubel, waar komt dan de houten lattenwand daarachter en wat komt er naast het tv-meubel? Passen de nieuwe stoelen onder de tafel, neem je wel of niet weer een dressoir of doe je iets anders, welke materialen zijn mooi samen? Kun je hout met hout combineren en hoe dan? Het totaalplaatje dus.

En zo kwam het dat we een week later bij Piet Klerkx stonden. Wellicht ben je er al eens geweest. Dit is een hele grote woonwinkel. Waar ze dus veel keus hebben. Veel mensen worden al dol als ze er binnen stappen, of alleen al aan denken. Ik ga juist vaak met mijn klanten naar dit soort winkels want het doel is om binnen een dag(deel) alles gekocht te hebben en dan is zo’n grote woonwinkel heel fijn.

We lopen dan samen gericht door de winkel waarbij ik mijn klant wijs op de meubels waarvan ik weet dat ze die mooi vindt en die goed passen in haar nieuwe interieur.

Op zo’n dag begeleid ik mijn klanten op zo’n manier dat we efficiënt te werk gaan, overal aan denken, maar ook tussendoor tijd hebben voor koffie en een lunch. Lekkere lunches trouwens daar in het restaurant!

Van 10 uur tot 15 uur hebben we door de winkel gelopen. En toen waren we klaar. Alles gekocht waarvoor we gingen. De combinatie van meubels is zo mooi en gewaagd, maar niet te.

Zo zie je dat het geen maanden hoeft te duren om een nieuw interieur samen te stellen. Binnen twee weken kan alles zijn gekozen en gekocht.

Je moet alleen wel weten hoe je dit aanpakt.

Dat vertel ik binnenkort in mijn nieuwe webinar: ‘In 5 stappen van moodboard naar zelfverzekerd jouw meubels kopen’.

In deze inspiratiesessie laat ik je zien welke stappen onmisbaar zijn om goede beslissingen te nemen voor het kopen van meubels voor de woonkamer die bij jou passen. Én hoe het een geheel wordt zodat je het jaren supergezellig en mooi vindt.

Juist als je erover twijfelt of je dit zelf kunt of wilt doen, is dit webinar iets voor jou.

Hierna weet je:

  • Wat de volgorde is om je meubels te kopen
  • Hoe je dit op een vlotte manier doet zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken en te denken
  • Waar je aan moet denken voordat je naar een woonwinkel gaat
  • Hoe je combinaties maakt die in jouw huis mooi zijn
  • Hoe je in de woonwinkel zelfverzekerd beslissingen neemt waar je achter staat. En dus zonder miskopen!

Je kunt je nog inschrijven via deze link: https://gewooncaatinterieur.webinargeek.com/in-5-stappen-van-moodboard-naar-zelfverzekerd-jouw-meubels-kopen

Superleuk als je erbij bent!

Liefs,
Carolien

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.