fbpx

Zoals je misschien weet geef ik regelmatig een webinar waarin ik vertel hoe jij zelf je droomwoonkamer kunt maken. Dit is volgens de stappen die ik zelf ook gebruik voor mijn klanten.

Aan het eind vraag ik de kijkers waarmee zij aan de slag gaan nu ze mijn tips hebben gehoord.
En een van de meest geantwoorde reacties is: ik wil ook behang in de woonkamer.

En YES! Dat vind ik zo leuk, want behang is altijd al mijn favoriete ‘sfeermaker’ geweest. Omdat je door één muur te behangen de sfeer van een kamer totaal kunt veranderen. Ik heb in bijna alle kamers in mijn huis behang. En ja, inmiddels kan ik zelf behangen.

Als je hebt besloten dat je behang wilt komen er allerlei vragen, onder andere: welk behang kies je?
En waar begin je te zoeken voor de keuze voor behang?

Niet bij de behangwinkel want je wordt overweldigd door de tientallen boeken die daar staan.
Dus doe thuis voorwerk.

In een paar stappen leg ik je uit hoe je behang kiest:

  • Kijk op internet welk behang je mooi vindt. Bijvoorbeeld op Pinterest. Vaak val je op hetzelfde soort behang. Of op behang wat een bepaalde stijl of kleur heeft. Zo begin je je smaak voor behang te herkennen. En, zo worden je ideeën concreter.
  • Kijk wat past bij jouw woonkamer. Wat betreft kleur en stijl. Bij je meubels, de vloer, de gordijnen, de sfeer. Kan het nog een oppepper gebruiken? Dat kun je met behang goed bereiken.
  • Neem een of twee behangen als uitgangspunt. Noteer de namen van het merk en de naam van de collectie, want elk behangmerk heeft meerdere collecties met een eigen behangboek.
  • Ga naar de behangzaak en vraag de boeken. Dat is beter dan alles via internet te doen want behang ziet er qua materiaal en kleur in het echt anders uit dan op een foto. Heb je geen naam van het behang, laat de adviseur je uitgekozen behangen zien. Neem ook foto’s mee van je woonkamer. Dat is makkelijk ook voor jezelf om goed in te beelden hoe het combineert.
  • Spreken deze behangen je inderdaad aan? Kies een paar behangen of maximaal twee of drie behangboeken die je echt aanspreken.
  • En dan, sla deze stap niet over: neem de behangboeken mee naar huis en kijk of het mooi combineert. Bekijk je hele kamer met dit behang in gedachten. Houd het behang rechtop voor de muur waar het behang ook komt. Inderdaad rechtop want zo komt het ook op de muur. De lichtinval is heel anders als je het plat houdt.
  • Als je hebt gekozen noteer dan de afmeting van de muur en laat de behangwinkel berekenen hoeveel je nodig hebt. Of als je het zelf berekent, houd rekening met het patroon van het behang.

In mijn projecten zie je ook regelmatig behang verschijnen. Kijk maar eens

Heel veel succes en mail me gerust jouw keuze voor behang. Dat vind ik superleuk!

Liefs!

Related Posts