fbpx

Van klanten hoor ik wel eens dat ze een meubelstuk in hun woonkamer best saai vinden, bijvoorbeeld een fauteuil of de bank. Die is bijvoorbeeld grijs, wat ze nu een heel veilige kleur vinden en ze willen wel eens iets anders. En als ik bij ze kom voor interieuradvies overwegen ze dan ook om deze weg te doen. Maar dat is zeker niet altijd nodig!

Je kunt namelijk zorgen dat de aandacht op iets anders wordt gevestigd, zodat het meubel dan juist heel goed in je interieur past.

Ik geef je mijn tips hoe je woonkamer toch sfeervol wordt al heb je een meubel die je wat saai vindt of omdat de kleur niet meer naar je zin is:

-Een saaie fauteuil
Heb je bijvoorbeeld een fauteuil waarvan de kleur niet echt warm is, dan leidt een meer opvallend vloerkleed de aandacht af. Dat kan zijn door de kleur van het vloerkleed. Ook een tapijt in een naturel kleur maar in een warm materiaal(hoogpolig, lekker wollig) trekt de aandacht doordat dit er heel knus uit ziet. En leg je een leuk sierkussen in de fauteuil dan is het ineens een heel andere en gezellige hoek.

-Een bank in een wat saaiere kleur
Met de muur achter een wat saaie of onopvallende bank kun je juist iets leuks doen. Bijvoorbeeld door deze te behangen. Het mag best een wat drukker of meer opvallend behang in een patroon of kleur zijn want op deze manier is deze wand de eyecatcher van deze hoek! De wand achter de bank schilderen kan natuurlijk ook. Hang dan nog een mooi wandkleed of een paar fotolijsten erop. Echt gezellig!

 

E-book

Wil je concrete duidelijke interieurtips, die ik zelf ook toepas in mijn ontwerpen? Dan is mijn e-book iets voor jou: ’12 x Warme kleuren en sfeer in jouw woonkamer’.
Je leest o.a.:
– wat doe ik met mijn lange muur
– zo kies je kleur en kleurcombinaties
– waar je op moet letten bij het kiezen van verlichting
– hoe je een eyecatcher kiest
– en nog veel meer

Hier lees je er meer over. Je krijgt het e-book ’12 x Warme kleuren en sfeer in jouw woonkamer meteen in je inbox zodat je direct aan de slag kunt!

Veel liefs,
Carolien

Related Posts