fbpx

Net als in het TV programma ‘VT Wonen Weer verliefd op je huis’ zijn de moodboards van mijn klanten voor mij het uitgangspunt voor het interieurontwerp dat ik bedenk.

Regelmatig hoor ik van klanten dat ze het best lastig vinden om aan te geven aan mij of voor zichzelf wat ze mooi vinden. En vinden ze eigenlijk niet echt de juiste sfeerplaatjes op Pinterest, internet in het algemeen of in woontijdschriften.

Zo vind jij foto’s van woonkamers of woonsferen die jij mooi vindt:
Klik op deze link om naar Pinterest te gaan.

Er staan veel verschillende pinborden op zoals je zult zien. Zowel overzichtsfoto’s van woonkamers als sfeerfoto’s. Van hoekjes in een woonkamer, een leuke lamp, mooie tegels en van keukens. En ook foto’s van materialen, verf kleuren, behang en planten. Die staan in een bepaalde sfeer of omgeving. En die kunnen je wel of niet, of een beetje aanspreken.

Dit is handig om te doen:
-Als je al een moodboard hebt op Pinterest voor foto’s voor je gewenste sfeer in je woonkamer neem je die. Of maak een nieuw moodboard aan.
Geef het een duidelijke naam: ‘Woonkamer’. Of ben je bijvoorbeeld op zoek naar verlichting dan is het handig om een apart bord te maken ‘Verlichting’.

-Kijk eens op de volgende manier naar de foto’s, de pins:
‘Blader’ eens door de moodboards.
Pin de eerste foto die je aanspreekt. Waar je warm of blij van wordt. Denk er niet te veel over na.
Als je een foto ziet bedenk dan niet meteen: “dit kan wel of niet bij mij. Of: dit matched wel of niet.”
Sta er open in. Kijk gewoon wat je aanspreekt.

Pin dan de volgende foto die je aanspreekt. Je kunt ze later weer verwijderen. Het kan best zijn dat maar één onderdeel, bijvoorbeeld het behang, op de foto je aanspreekt. Pin die foto toch.

Probeer het maar eens. Zoek foto’s die je aanspreken.
Nogmaals, denk er niet te lang over na.

Als je later nog eens kijkt naar dit bord en iets toch niet zo geweldig vindt, haal je het er weer uit.
En natuurlijk kun je hier ook je eigen gevonden pins bijzetten.

De rode draad in je moodboard
Vaak zie je een herhaling van het soort foto’s, een rode draad. Dat wil zeggen dat je daar dus echt van houdt!
En heb je een foto erbij die op zichzelf staat, die juist eruit springt? Dat is leuk! Dat kan een hele leuke toevoeging, een verrassing zijn in jouw woonkamer. Die je op het laatst toevoegt als er nog iets verrassends bij mag: een eyecatcher!
Succes met het vinden van jouw sfeer!

En heb je nu wel je sfeer gevonden ‘op papier’, maar weet je niet hoe je die moet toepassen in jouw woonkamer of nieuwe huis? Ik help je graag. Mail me: info@gewooncaat.nl of bel: 06-1319 6001

Als je toch op Pinterest zit kun je me daar ook volgen. Iedere week verschijnen nieuwe pins en zo blijf ik je graag inspireren.

Veel liefs,
Carolien

Related Posts