fbpx

Laatst hoorde ik het weer van een klant.

Ze had een miskoop gedaan. De gordijnen.

De kleur viel tegen en combineerde echt niet met de bank. Ze wilde al wel een andere bank, maar die moest nu wel snel komen want dit was echt niet wat ze zich erbij had voorgesteld.

Ze had het gordijnstaal ook niet bij haar thuis gezien. Oei! Dat is zo jammer.

Ik heb dit al vaker gezegd maar het is zo belangrijk, dus een herhaling: bekijk stalen van wat je wil kopen bij jou thuis voordat je het koopt.

Stalen van bank, fauteuil, eetkamerstoelen, een nieuwe vloer en je nieuwe keuken, etc. En zoek daarbij je verfkleuren, behang en gordijnen, jaloezieën e.d.

Bekijk alles bij elkaar.

Bekijk het in de ruimte waar het straks komt en ook op de precieze plaats in de woonkamer waar het komt. Doe dit altijd. Dus bij bestaande bouw en bij nieuwbouw. Bij nieuwbouw is het moment van een tussenoplevering vaak het juiste moment.

Houd rekening met overige meubels en vloer e.d. waar het straks mee moet matchen. Want lichtinval en reflectie van kleuren doet heel veel en is in elk huis anders.

Dus: een vloerkleed, gordijnen, meubels, verf, … Bekijk het waar het straks ook komt en pas dan kun je zeggen of het goed combineert.

Dat zie je de stylisten in het tv programma van VT Wonen ook doen. En dat is niet voor niks.

Op de foto zie je een van mijn ontwerpen en de combinaties die ik hier heb gemaakt. Deze keuzes zijn ook allemaal van tevoren bekeken in de betreffende ruimte. Alles is op elkaar afgestemd.

Als je dit doet heb je geen miskoop! En weet je zeker dat het straks een mooie eenheid wordt!

Lees ook eens dit blog hierover.

Veel liefs,

Carolien

 

Gratis E-magazine

Ontdek hoe jij zelf jouw huis
warm en gezellig maakt.

Download nu gratis jouw sfeer e-magazine.

Gratis Prachtige plek gesprek

Wil je geen uitgebreid plan, maar wel compleet geholpen worden? Met de optie om samen je meubels te kopen?

Meld je hier aan voor het gratis Prachtige Plek gesprek.