fbpx

“Dus … zullen we het doen? Een ontwerper inhuren die ons helpt met de inrichting van ons huis? Ik vind het wel spannend hoor.” Anouk schopt een takje weg. Ze wandelt samen met haar man Job in het bos. “Het is toch een vreemde die ons niet kent. Dan moet die persoon wel goed naar onze wensen luisteren.” “Dat komt vast wel goed’’, antwoord Job. ‘’Ik vind het ook spannend maar het lijkt me heerlijk om straks een huis te hebben precies zoals wij het willen’’.

Kost het veel tijd en energie?

Veel mensen vinden het spannend om hulp in te roepen om hun huis helemaal naar hun zin te maken. Ze denken dat het veel tijd en energie kost. Je hebt toch een aantal afspraken samen met de interieurontwerper, je moet dingen overleggen en (help!) beslissen.

Hoe lang blijf jij nog twijfelen?

Maar denk eens in hoeveel energie het je kost om nog maanden of jaren in een woonkamer of huis te wonen waar je je telkens ergert of waar je je niet prettig voelt. Je bent er bewust of onbewust heel veel mee bezig. Je doet misschien aankopen in een poging er zelf iets van te maken. Om vervolgens opnieuw te merken dat dat weer niet is wat je ervan hoopt. Zonde van je geld!

Je huis helemaal af: wat een opluchting

Je zult het als een opluchting ervaren iemand in te schakelen die het huis maakt zoals jullie dat willen. Die jullie smaken zo goed kent dat hij of zij de keuzes heel makkelijk voor jullie maakt.

En daar hoef je echt niet elke dag mee bezig te zijn. Juist niet, want het ontwerp en het uitzoeken van allerlei zaken wordt voor je gedaan.

5 tips om goede afspraken te maken met een interieurontwerper:

1. Bereid je goed voor
Zoek ieder voor zich in tijdschriften of op internet, bijvoorbeeld op Pinterest, plaatjes en sferen die jij mooi vindt

2. Noteer al je woonwensen –en eisen. Ook al denk je dat die niet mogelijk zijn in je huis.

3. Heb je zelf ideeën of wat leuks gezien? Vertel het. Juist dat maakt jullie interieur persoonlijk.

4.  Bedenk hoeveel hulp je wilt. Heb je tijd en energie om zelf dingen te doen? Of juist helemaal niet? Vind je het leuk om zelf bepaalde onderdelen te doen?

5. Maak gebruik van het aanbod van een gratis kennismakingsgesprek. Dan voel je vanzelf aan of deze ontwerper jullie goed kan helpen.

Ga jij ook deze lente aan de slag met je nieuwe thuis?

Maak een afspraak voor een gratis telefonisch Prachtige Plek check en we bekijken of ik je daarbij kan helpen.

Related Posts